Άρνηση συναίνεσης στη νέα διαδικασία συμπλήρωσης κι ελέγχου της Πρότυπης Ιατρικής Γνωμάτευσης Ειδικών Θεραπειών Παιδιών/Εφήβων

Στα πλαίσια ενημέρωσης προς όποιον ενδιαφερόμενο, παραθέτουμε στο παρόν ιστολόγιο, τρόπους δράσης και διεκδίκησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καθοδηγούμε άλλους γονείς να πράξουν με τον ίδιο τρόπο.

Σε συνέχεια των προηγούμενων έγγραφων παρεμβάσεων προς τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείου Υγείας, αναφορικά με την επιχειρούμενη συμβασιοποίηση των ειδικών θεραπειών, απεστάλη έγγραφο με θέμα «Άρνηση συναίνεσης στη νέα διαδικασία συμπλήρωσης κι ελέγχου της Πρότυπης Ιατρικής Γνωμάτευσης Ειδικών Θεραπειών Παιδιών/Εφήβων.»

Το κείμενο του εγγράφου είναι το παρακάτω:

«Από το Δεκέμβριο 2016, παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή και αγωνία, τις εξελίξεις και τις αλλαγές που προωθεί ο ΕΟΠΥΥ, στην ειδική αγωγή. Με αφορμή:

  1. το υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου ΔΒ3Β/Φ11/οικ.1647-15/01/2019 έγγραφο με θέμα “Συμπλήρωση Προτύπου Ιατρικής Γνωμάτευσης Ειδικών Θεραπειών Παιδιών/Εφήβων και διευκρινίσεις επί του άρθρου 45 του νέου Ε.Κ.Π.Υ. ΕΟΠΥΥ” και

  2. το υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου ΔΒ3Α/Φ115/2/οικ.4755-07/02/2019 έγγραφο με θέμα “Οδηγίες σχετικά με τον έλεγχο της Πρότυπης Ιατρικής Γνωμάτευσης Ειδικών Θεραπειών Παιδιών/Εφήβων”

    γίνεται αντιληπτό ότι η νέα διαδικασία χορήγησης ειδικών θεραπειών σε παιδιά κι εφήβους προκαλεί περαιτέρω επιβάρυνση στην υλοποίηση του θεραπευτικού προγράμματος του δικαιούχου κι εντείνει τη δικαιολογημένη ανασφάλεια των γονέων, αναφορικά με τις επιχειρούμενες αλλαγές που προωθεί ο ΕΟΠΥΥ.

    Με το παρόν έγγραφο, επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω ότι ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΩ στη νέα διαδικασία συμπλήρωσης κι ελέγχου της Πρότυπης Ιατρικής Γνωμάτευσης καθώς θεωρώ ότι παραβιάζονται κατάφωρα, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του παιδιού μου και της οικογένειας μου.

    Επιπροσθέτως, σας ενημερώνω ότι επιφυλάσσομαι για την άσκηση οποιοδήποτε έννομου δικαιώματος του παιδιού μου και της οικογένειας μου, εναντίον του ΕΟΠΥΥ.»

Το έγγραφο απεστάλη στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, στον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ενώ κοινοποιήθηκε και στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ, όπου καταθέτουμε τις αποδείξεις.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι προσωπική επιλογή μας (των γονέων) και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί, ως προτροπή ή νομική συμβουλή προς άλλους γονείς.

Δηλώνουμε ρητά ότι αποποιούμαστε πλήρως οιαδήποτε ευθύνης, για τ’ αποτελέσματα που δύναται να προκαλέσει η αποστολή του παραπάνω κειμένου, στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Με εκτίμηση,

Βεντούρης Νεκτάριος-Ελευθέριος

Πηγή: www.ventorally.wordpress.com

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

To Top
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!