Ομιλία με θέμα: ΠΑΙΧΝΙΔΙ-Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Το παιχνίδι είναι ένα σύνθετο και πολύμορφο φαινόμενο το οποίο μπορεί να οριστεί ως «οποιαδήποτε αυθόρμητη ή οργανωμένη δραστηριότητα η οποία παρέχει ευχαρίστηση, διασκέδαση και ψυχαγωγία». Η ανάγκη του παιδιού για παιχνίδι ξεκινά από την βρεφική ηλικία. Όλα τα ανώτερα θηλαστικά παίζουν, κανένα όμως ζώο δεν παίζει όσο το παιδί.

Σύμφωνα με τον Fred Rogers μιλάμε συχνά για το παιχνίδι σαν να είναι αποφυγή από την «σοβαρή» μάθηση. Όμως για τα παιδιά το παιχνίδι είναι η «σοβαρή» μάθηση. Το παιχνίδι είναι στην πραγματικότητα η εργασία της παιδικής ηλικίας.

Ποιος όμως είναι ο ρόλος του παιχνιδιού στην παιδική ηλικία και γιατί επιδρά σαν μηχανισμός μάθησης; Ποιά είναι η αναπτυξιακή προσέγγιση του παιχνιδιού και ποια είναι τα είδη παιχνιδιού;

Ο Αναπτυξιολόγος κ. Πετρόπουλος Ανδρέας θα μας απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα και θα μας υπενθυμίσει τον μαγικό κόσμο του παιχνιδιού στην ημερίδα που θα διοργανωθεί στις 16 Νοεμβρίου 2019
Let’s play λοιπόν!

Λίγα λόγια για τον κ. Πετρόπουλο.

Ο Ανδρέας Πετρόπουλος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή το 2005 και πήρε τον τίτλο του Παιδιάτρου το 2015. Έχει μετεκπαιδευτεί ως Αναπτυξιολόγος Παιδίατρος στην Ειδική Μονάδα Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”.

Από τον Μάρτιο του 2017 είναι Υποψήφιος Διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Μελέτη των λειτουργικών γαστρεντερικών διαταραχών σε παιδιά με νευροαναπτυξιακές διαταραχές: συσχέτισή τους με συμπεριφορικές , διατροφικές και νευροβιολογικές παραμέτρους»

Διατηρεί ιδιωτικό Ιατρείο στην περιοχή της Αργυρούπολης Αττικής και είναι Επιστημονικός Συνεργάτης σε μεγάλους ιδιωτικούς φορείς.
Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων, σεμιναρίων, εκπαιδεύσεων καθώς και στον τομέα της έρευνας.

Το τελευταίο διάστημα τελεί εποπτείες θεραπευτών και θεραπευτικών ομάδων με σκοπό την ορθότητα των θεραπευτικών παρεμβάσεων και την προώθηση της διεπιστημονικής αντιμετώπισης των αναπτυξιακών περιστατικών.

Τέλος, συμμετέχει ως εισηγητής σε Συνέδρια και Σεμινάρια.
Η φιλοσοφία του ξεκινάει με την σκέψη ότι ο Παιδίατρος είναι «ο πρεσβευτής των παιδιών στην κοινωνία των ενηλίκων».

  Δηλώστε Συμμετοχή!

  Σχόλια

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


  The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

  To Top
  error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!