Παίζω- Αναγνωρίζω τα συναισθήματα #1 Τα συναισθηματικά αυγά

Αυτή τη περίοδο τα Πασχαλινά αυγά έχουν την τιμητική τους! Γιαυτό και μεις μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε και να μαζέψουμε όσο πιο πολλά μπορούμε για να κατασκευάσουμε αυτό το πολύ εύκολο, οικονομικό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό παιχνίδι! Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε!

Θα χρειαστούμε:

  • Πλαστικά αυγά που σπάνε στο μισό
  • Ανεξίτηλο μαρκαδόρο
  • Πηλό για βάση (προαιρετικά)

Ζωγραφίστε διάφορες εκφράσεις επάνω στα αυγά όπως: χαρούμενος, λυπημένος, μπερδεμένος, θυμωμένος, περήφανος κλπ., και χρησιμοποιείστε τον πηλό σαν βάση στο κάθε αυγό για να το κρατάει όρθιο και σταθερό.

Η μαγεία αυτού του παιχνιδιού είναι ότι μπορούμε να τα σπάσουμε και να τα ανακατέψουμε μεταξύ τους μέχρι να δημιουργηθεί ένας σωρός από νέα και ενδιαφέροντα συναισθήματα. Είναι τόσο υπέροχο και έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο ένα πρόσωπο μπορεί να αλλάξει μόνο από το σχήμα των ματιών ή τη θέση του στόματος.

Αυτά τα αυγά είναι καταπληκτικά για την προσχολική ηλικία, επειδή στα μικρά παιδιά αρέσει να παίζουν παιχνίδια ρόλων και να διαδραματίζουν μικρά σενάρια όπου μπορούν να διερευνήσουν τα συναισθήματα. Στο τέλος του παιχνιδιού μπορεί να ακολουθήσει επίσης μεγάλη συζήτηση για το πώς αισθάνεται το κάθε αυγό και για ποιο λόγο.

Πηγή: http://laughingkidslearn.com/

 

Μετάφραση, Επεξεργασία, Επιμέλεια:

Καπιώτου Κων. Αναστασία, Λογοθεραπεύτρια

Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρων Ενσυναίσθηση

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

To Top
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!