Σελίδες και Διαδραστικές Εφαρμογές  με  σκοπό τη μάθηση

Σελίδες και Διαδραστικές Εφαρμογές  με  σκοπό τη μάθηση

 

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές εφαρμογές και σελίδες για νήπια και παιδία δημοτικού.  Σκοπός είναι  αφενός η μάθηση να γίνεται  όσο το δυνατόν πιο διασκεδαστική και να εισάγουμε κίνητρο, αφετέρου να ενισχύσουμε τις μαθησιακές δυνατότητες του παιδιού.

Ο υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικό σκοπό πάντα με όριο και επιτήρηση.  Ας κάνουμε λοιπόν  τη χρήση του υπολογιστή λειτουργική!

http://www.jele.gr – Διαδραστικός εκπαιδευτικός τόπος για μαθητές Πρώτης Δημοτικού έως της Τρίτης.  Περιέχει Γλώσσα, Μαθηματικά, Μελέτη.

http://e-didaskalia.blogspot.gr- Έχει πλούσιο υλικό για όλες τις τάξεις της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Επιπρόσθετα έχει πολλές on line ασκήσεις. Τέλος έχει πολλά ενδιαφέροντα άρθρα.

http://ts.sch.gr/repo/online-packages/dim-glossa-a-b. Δωρεάν εφαρμογή για Γλώσσα Πρώτης και Δευτέρας Δημοτικού.  Περιέχει ασκήσεις για  να εξοικειώσει το παιδί με τα γράμματα και τον τρόπο γραφής. Εστιάζει στο οπτικό ερέθισμα σε συνδυασμό με τη γραφή. Επίσης έχει και το αντίστοιχο http://ts.sch.gr/repo/online-packages/dim-glossa-e-st για τη Γλώσσα Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού!

http://www.prasinipriza.com/index.html. Έχει πλούσιο υλικό για γραμματική, μαθηματικά ακόμα και για μαθήματα όπως Γεωγραφία και Φυσική. Οι δραστηριότητες ξεκινούν από το νηπιαγωγείο. Έχει πολλά on line παιχνίδια παρατηρητικότητας και μνήμης.

http://www.mikrouli.gr. Το site αυτό  διαθέτει ενδιαφέρουσες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά  της προσχολικής ηλικίας αλλά και της πρώτης σχολικής ηλικίας σε Γλώσσα και Μαθηματικά. Επίσης περιλαμβάνει σχέδια ζωγραφικής, χειροτεχνίες, τραγούδια, παραμύθια, παιχνίδια.

https://www.stintaxi.com.  Ιστιοσελίδα ψηφιακής και έντυπης υποστήριξης μαθητών δημοτικού σχολείου. Υπέροχη σελίδα με πολλές δραστηριότητες σε όλα τα πεδία. Έχει γίνει εξαιρετική δουλεία στις εικόνες κάθε δραστηριότητας.

http://emathima.gr/. Περιέχει εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου με θέματα ειδικής και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.  Πολύ χρήσιμο για γονείς και δασκάλους!

https://www.thrania.com. Tα θρανία είναι μία ιστοσελίδα με δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις και τα μαθήματα του Δημοτικού.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

To Top
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!