Θα μείνουν τα παιδιά μας με τα Voucher ανά χείρας;

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες που τα παιδιά σας χρήζουν Ειδικών Θεραπειών πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και ενημερωμένοι.

Η λέξη Voucher είναι πολύ συνηθισμένη στις μέρες μας λόγω των μαθητικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ και κάποιος ακούγοντας το μπορεί να παραμυθιαστεί ότι θα πάρει στο χέρι το αντίτιμο των ειδικών θεραπειών του παιδιού του. Στην περίπτωση των ειδικών θεραπειών δεν είναι καθόλου έτσι ! Πίσω από αυτό το VOUCHER κρύβεται ένας χαμηλός ΚΛΕΙΣΤΟΣ προϋπολογισμός ο οποίους σίγουρα δεν φτάνει για όλους άρα μία ακόμη πλάγια περικοπή στις παροχές της ειδικής αγωγής.

Θα πει κανείς πως είστε σίγουροι ότι δεν φτάνει ο κλειστός προϋπολογισμός αφού δεν υπάρχει επιδημιολογική μελέτη στην χώρα μας;

Επιμένουμε στον ισχυρισμό αυτό έχοντας άλλες μελέτες και περιμένουμε από την πολιτεία εφόσον έχει αποδεχτεί ότι πρέπει να γίνει επιδημιολογική μελέτη να αποδείξει το αντίθετο αναλαμβάνοντας και την ευθύνη του παραλογισμού της. Άλλωστε τα προηγούμενα χρόνια χρειάστηκαν τα διπλάσια ποσά για να καλύψουν τις θεραπείες τι άλλαξε σήμερα; Μειώθηκαν τα παιδιά με αναπηρίες και άλλες δυσκολίες; ΟΧΙ !!! ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΣΧΥΕΙ!!!

Αγαπητοί γονείς στις 14 Ιουνίου 2018, δημοσιεύθηκε ο νόμος 4549/2018 (ΦΕΚ Α΄105) που καταργεί κάθε προηγουμένη διάταξη που γνωρίζαμε σχετικά με την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους δικαιούχους περίθαλψης από μη συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες παρόχους ειδικής αγωγής και στην συνέχεια με μία σειρά διατάξεις που θα βρείτε παρακάτω (στην παραπομπή Βεντούρη) καταργεί κάθε άλλη γνωμάτευση και επιβάλει την έκδοση νέας ηλεκτρονικής γνωμάτευσης από την 1η Αυγούστου 2018 που θα συνοδεύεται και από ένα κουπόνι-voucher στο οποίο θα αναγράφονται οι θεραπείες προς εκτέλεση.

ΔΗΛΑΔΗ

 • Από την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2018, δεν ισχύει καμία από τις χειρόγραφες γνωματεύσεις που έχετε για τα παιδιά σας.
 • Από την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2018 θα πρέπει ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ να προμηθευτούν νέες ηλεκτρονικές γνωματεύσεις που θα συνοδεύονται και με voucher .
 • Από την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2018 στα voucher θα αναγράφονται θεραπείες και όχι πόσο αποζημιώσεις.
 • Από την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2018 θα πρέπει να παραδοθεί το voucher στον θεραπευτή σας ο οποίος με την σειρά του θα καταθέτει στον ΕΟΠΥΥ για να αποζημιωθεί, κάποτε.

 

 • Προς το παρόν τα αποδιδόμενα από τον ΕΟΠΥΥ προς τους θεραπευτές πλέον ποσά παραμένουν ίδια αλλά η περικοπή αναμένεται να γίνει στον αριθμό θεραπειών ανά είδος και στην χρονική διάρκεια της θεραπείες άρα οι γονείς θα πληρώνουν την επί πλέον διαφορά για να κάνουν τις ενδεδειγμένες ανά πάθηση θεραπείες και όχι τις εγγεγραμμένες
 • Από την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2018 οι θεραπευτές θα υπόκεινται σε claw back και rebate λογω του κλειστού προϋπολογισμού. Ποιος θα πληρώσει την διαφορά; Οι γονείς ενδεχομένως. Σκέπτεστε κάποιον άλλον;
 • Από την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2018 το Υπουργείο ζητά τεχνηέντως και χωρίς να έχει πραγματική εικόνα για τις ανάγκες της χώρας από τους θεραπευτές να δεχθούν ό,τι δεν δέχθηκαν με την σύμβαση αλλά βαφτισμένο voucher αυτή τη φορά. Ταυτόχρονα μετακυλύουν την πληρωμή της διαφοράς στους γονείς.
 • Από την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2018 θα πληρώνουμε μόνοι μας πολύ περισσότερα χρήματα για πολύ λιγότερες θεραπείες.

Αγαπητοί γονείς οι θεραπευτές δικαίως απαντούν δυναμικά ΟΧΙ στην πληρωμή με voucher τα οποία θα είναι η καταδίκη για την ποιότητα της παροχής υπηρεσίας που λαμβάνουν τα Ελληνόπουλα ενώ ταυτόχρονα θα σημαίνει το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους.

Αυτό σημαίνει ότι για άλλη μια φορά

 • ενώ πληρώνουμε κανονικά τις εισφορές μας δεν θα έχουμε την αναμενόμενη ανταποδοτικότητα
 • γίνεται περικοπή των θεραπειών ανά διαγνωστική κατηγορία με πλάγιο τρόπο χωρίς να φανεί η περικοπή της δαπάνης
 • θα τρέχουμε πανικόβλητοι και σε ατέλειωτες αναμονές για να πάρουμε νέα γνωμάτευση, όσοι πάρουμε πλέον.
 • Οι γνωματεύσεις για μεγάλο αριθμό διαταραχών θα ανανεώνονται ανά 4μήνο χωρίς να ξέρουμε ακόμη αν και το παιδί θα αξιολογείται ανά 4 μηνο
 • ενώ έχουμε επιλέξει τους κατάλληλους θεραπευτές για τα παιδιά μας πρέπει να βρούμε τους ελάχιστους ανά περιοχή αν υπάρξουν που θα δεχτούν τα voucher , άρα να αλλάξουμε όλο το πλαίσιο θεραπειών των παιδιών μας
 • ενώ έχουμε συμβιβαστεί να πληρώνουμε την διαφορά στις θεραπείες για να κάνουμε αυτό που πρέπει για τα παιδιά μας τώρα θα επιβαρυνθούμε το κόστος των μειωμένων θεραπειών και την διαφορά clowback και rebate (αν υποθέσουμε ότι βρούμε αποδέκτη στο voucher)
 • ενώ είμαστε σε αναμονή των διευκρινιστικών παραρτημάτων νιώθουμε ότι η πολιτεία μας εμπαίζει και είμαστε στο ίδιο σημείο που μας έφεραν με την ανακοίνωση των επερχόμενων συμβάσεων που δεν ήρθαν ποτέ.
 • στην προσπάθεια τους να υποβαθμίσουν τον ιδιωτικό τομέα και την σχετική παροχή υπηρεσίας χωρίς να μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αγνώστων αναγκών σε δημόσιες δομές , προσπαθούν, για άλλη μια φορά να μας φέρνουν σε αντιπαράθεση με τους θεραπευτές των παιδιών μας δημιουργώντας τεχνηέντως ένα κλίμα πόλωσης και έντασης και διαταράσσοντας την σχέση θεραπευτή – θεραπευόμενου- γονιού.
 • να μην ξεχνά κανείς ότι ο τελικός αποδέκτης είναι ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Αγαπητοί γονείς πρέπει και αυτήν τη φορά να είμαστε ενημερωμένοι και ενωμένοι διεκδικώντας την καλύτερη παροχής υπηρεσία και την μέγιστη ανταποδοτικότητα στην φορολογία και στις ασφαλιστικές μας εισφορές για τα παιδιά μας.

Όσο περνούν οι μέρες και αναμένουμε το διευκρινιστικό παράρτημα αφιερώστε 5 λεπτά από τον χρόνο σας και διαβάστε ή ξαναδιαβάστε όσοι το έχετε κάνει ήδη το αναλυτικότατο και κατατοπιστικό κείμενο του γονιού Νεκτάριου Ελευθερίου Βεντούρη με θέμα «Τρέχουσες εξελίξεις στις ειδικές θεραπείες» και επιβεβαιωθείτε ότι μάλλον…

Θα μείνουμε με το voucher ανά χείρας!!!

 

Πηγή: Σωματείο «για τα παιδιά μας» Χειμαριού Γενοβέφα

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

To Top
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!